سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیین صالحین

صبر و تقوا دو عامل اساسی برای پیروزی بر دشمن

آیت‌الله مصباح یزدی عنوان کرد
صبر و تقوا دو عامل اساسی برای پیروزی بر دشمن
خبرگزاری فارس: صبر و تقوا دو عامل اساسی برای پیروزی بر دشمن

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی گفت: خداوند به مسلمانان دستور می‌دهد برای پیروزی بر دشمنان باید از دو عامل صبر و تقوا بهره ‌ببرند وگرنه شکست خواهند خورد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی سه‌شنبه شب در بیستمین جلسه درس اخلاق رمضان خود در حسینیه امام خمینی دفتر رهبر معظم انقلاب در قم اظهار کرد: برخی عوامل وجود دارند که انسان را به امور مذموم دعوت می‌کنند و صبر در برابر چنین عواملی همان صبر ممدوح است. 

وی افزود: انگیزه‌های الهی باید چنین صبری را به وجود آورند وگرنه اگر ریاکاری هدف اصلی شخص باشد ارزشی برای آن در نظر گرفته نخواهد شد.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی با بیان اینکه جهاد فی سبیل‌الله مصداقی بزرگ برای نشان دادن صبر بر طاعت است گفت: در صدر اسلام وضعیت به گونه‌ای بود که مسلمانان باید در مقابل سپاهی 10 برابر خود می‌ایستادند اما بعدها خداوند به آنها تخفیف داد و لشکر دشمن دو برابر مسلمانان بودند.

وی ادامه داد: اگر تعداد دشمنان دو برابر لشکر اسلام باشند مجوزی برای ترک جبهه و انجام ندادن جهاد نیست هرچند عقل انسان در ابتدا می‌گوید نمی‌توان در مقابل سپاهی دو برابر از خودی‌ها مقاومت کرد اما منطق اسلامی خلاف این مسئله را قبول دارد.

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان اینکه خداوند صبر و تقوا را به عنوان ابزارهای رسیدن به پیروزی برای مسلمانان دانسته است عنوان داشت: در حقیقت آنچه موجب غلبه بر کفار و مشرکان می‌شود انگیزه‌های روحی و روانی هستند و اگر صبر و تقوا در میان مسلمانان وجود نداشته باشد آنها شکست می‌خورند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کرد: برخی از عبادات توأم و همراه با صبر هستند که از جمله آنها می‌توان به روزه اشاره کرد و در برخی از آیات قرآن هم آنجا که سخن از صبر به میان آمده در تفسیری که از روایات به دست می‌آید منظور همان روزه است.

وی روزه را یکی از عوامل تربیتی برای انسان دانست و گفت: آن دسته از سپاهیان طالوت هم که به سخن فرمانده خود گوش فرا دادند و با خویشتن‌داری از نوشیدن آب رودخانه صرف‌نظر کردند توانستند بر دشمنان پیروز شوند.

آیت‌الله مصباح یزدی در ادامه به صبری که واجب می‌شود اشاره کرد و افزود: در قرآن آیاتی وجود دارد که مسلمانان را از نگاه به نامحرمان نهی می‌کند زیرا این کار موجب بروز گناه خواهد شد؛ این آیات نشان می‌دهد در برخی مواقع پیشگیری از گناه هم واجب می‌شود و صبر بر این کار هم واجب خواهد بود.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی عنوان داشت: صبر در جایی دیگر به نوع متفاوت ظاهر می‌شود به این صورت که گاهی افرادی به دنبال منافع خود هستند و در این راه به تطمیع دیگران می‌پردازند؛ در اینجا باید در مقابل خواسته‌ها و پیشنهادات آنها صبر پیشه کرد و قبل از آن خودسازی درونی اهمیت ویژ‌ه‌ای دارد تا انسان بتواند در مقابل این‌گونه افراد بایستد.

 

وی ادامه داد: وقتی قرار است مسئولیتی را بر عهده کسی بگذارند هم صبر مفهوم می‌یابد به این ترتیب که اشخاص باید با صبر و مقاومت به خودسازی خود پرداخته و آمادگی پذیرش مسئولیت‌ها را در خود ایجاد کنند.